Cochem

Cochem

Cochem is een van de meest bekende toeristenplaatsen langs de Moezel. Boven het stadje uit is overal goed zichtbaar de Rijksburcht. Dit middeleeuwse kasteel kunt u bereiken met een pendelbus.

Lees verder…

Bad Bertrich

Bad Bertrich

Bad Bertrich is een eeuwenoud kuuroord op zijn 15 km vanaf uw appartement. Al in de romeinse tijd was het plaatsje bekend als kuuroord maar sinds 1476 is het een officieel erkend kuuroord.

Lees verder…

Boottocht op de Moezel

Boottocht op de Moezel

Niets is zo aantrekkelijk als een boottocht over de Moezel. Dit kan met een rondvaart van een uur, maar ook een als hele dagtocht. Door alle bochten van de rivier ontdekt u telkens weer een nieuw landschap.

Lees verder…

Traben Trarbach

Traben Trarbach

Traben Trarbach is een van de meest originele wijnstadjes in de Duitste deelstaat Rijnland-palts. En het is niet zomaar een wijnstadje. Rond 1900 was Traben Trarbach na Bordeaux de grootste wijnstad van Europa!

Lees verder…

Trier

Trier

Trier is een van de meest bezienswaardige steden in het Moezeldal. In de Romeinse tijd was Trier de hoofdstad van het west Romeinse rijk. Daarvan zijn nog veel sporen zichtbaar zoals de Porta Nigra (stadspoort), de Basilica en de Thermen.

Lees verder…